Uitgestelde betaling of lening

Uitgestelde betaling of lening? Wilt u geld lenen zonder rente, bijvoorbeeld op het moment dat u een televisie koopt? Ga dan op zoek naar de mogelijkheid om uw aankoop nu alvast mee naar huis te nemen, maar deze pas over een paar maanden of zelfs langer af te rekenen. U zorgt er op die manier voor dat u als het ware geld kunt lenen, aangezien u daar vervolgens voor kunt gaan sparen. Uiteraard kunt u aan de andere kant ook een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten.

Kopen en later betalen

Het kopen en later betalen is een manier van financieren die veel mensen aanspreekt. We kennen het onder andere van de aanschaf van een nieuwe auto, aangezien u die in een aantal gevallen na bijvoorbeeld 2 jaar kunt afrekenen, of u dan de helft kunt betalen. U zorgt er op die manier eigenlijk voor dat u geld leent zonder rente. Ook op het moment dat u een nieuwe televisie, een wasmachine of een koelkast koopt is het in veel gevallen mogelijk om deze uitgesteld te betalen. Kijk echter goed naar het feit over de verkopende partij u daar geen rente voor in rekening zal brengen.

Persoonlijke lening

Wilt u liever een reguliere lening afsluiten, om een bepaalde aankoop te kunnen financieren? In dat geval is een persoonlijke lening waarschijnlijk een goede keuze. Dit is geen geld lenen zonder rente, maar het zorgt er aan de andere kant wel voor dat u precies weet waar u aan toe bent en u in ieder geval niet voor verrassingen komt te staan. Wat dat betreft zorgt het voor een hoop rust en kunt u de kosten goed in de gaten houden. Vergelijk de verschillende kredietverstrekkers met elkaar, om zo min mogelijk kosten te betalen en toch geld te kunnen lenen.

Doorlopend krediet

Het geld lenen zonder rente is helaas ook niet mogelijk bij een doorlopend krediet, maar dit maakt het wel gemakkelijk om bepaalde aankopen te kunnen doen. U spreekt een kredietlimiet af met de bank en op het moment dat uw televisie of wasmachine kapot gaat kunt u tot aan de limiet geld opnemen. U kunt dat geld gebruiken om een aankoop te doen die u wenst, zodat u daar niet eerst voor hoeft te sparen. Het is helaas niet zo voordelig als het geld lenen zonder rente bij vrienden of familie, maar het levert u aan de andere kant wel veel gemak op.