Persoonlijke lening

Persoonlijke lening afsluiten? Wilt u snel geld lenen zonder rente, maar kunt u aan de andere kant helaas niet terugvallen op vrienden, familie of kennissen? U kunt dan ook gebruik maken van een persoonlijke lening, al dient u er in dat geval wel rekening mee te houden dat dit geld zal kosten. Indien u een aanhanger wenst te huren dient u daar ook voor te betalen, waardoor het op zich niet vreemd is dat de bank u wat kosten in rekening brengt voor het tijdelijke bezit van het extra geld.

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Het snel geld lenen zonder rente is dan niet mogelijk met een persoonlijke lening, u kiest aan de andere kant wel voor een heel duidelijke constructie waar u veel voordeel uit kunt halen. U spreekt met de bank af welk bedrag u nodig heeft, op basis van een specifieke aankoop die u voor ogen heeft. Wilt u de badkamer vernieuwen, of bijvoorbeeld een nieuwe keuken laten plaatsen? Dan weet u wat het gaat kosten, vraagt u dit bedrag op via een persoonlijke lening en kunt u de looptijd vaststellen. Vervolgens geeft de bank de rente aan en kunt u zelf de kosten per maand of per jaar berekenen.

Wat kost een persoonlijke lening?

Aangezien het geld lenen zonder rente met een persoonlijke lening helaas niet mogelijk is dient u goed naar de kosten te kijken. De maandlasten van een dergelijk krediet bestaan uit de rente en aflossing die u dient te voldoen. De rente betaalt u over het bedrag dat er nog uit staat, terwijl de aflossing iedere maand even hoog zal zijn. Tel de twee kosten bij elkaar op om tot de totale maandlasten te komen en te bepalen of u die inderdaad kunt betalen.

Doel van de lening

De persoonlijke lening komt in de meeste gevallen goed van pas als u geld wilt lenen zonder rente, aangezien ook dit voor een hoop duidelijkheid en rust zorgt. U kunt bijvoorbeeld een nieuwe keuken kopen, maar het is daarnaast mogelijk om aan de hand van dit krediet achteraf te sparen voor bijvoorbeeld een nieuwe televisie. U kunt de kosten als het ware spreiden over de komende maanden of jaren. Houd er rekening mee dat het doel van een persoonlijke lening eigenlijk altijd een aanstaande aankoop is, waarvan u op dit moment al weet wat deze precies gaat kosten en hoeveel geld u er dus voor nodig heeft.