Minikrediet

Snel geld lenen zonder rente met een minikrediet
Wilt u geld lenen zonder rente? Denk dan eens na over een minikrediet, aangezien dit u in een aantal gevallen de mogelijkheid biedt om geld te lenen zonder dat u daar rente over dient te betalen. Het is desalniettemin verstandig om op zoek te gaan naar de manier waarop men uiteindelijk voor een dekking van de kosten zorgt. In een aantal gevallen dient u bijvoorbeeld te zorgen voor een garantstelling, door een vriend of lid van uw familie. Indien dat niet lukt kunt u een soort verzekering afsluiten, al betaalt u daar uiteraard geld voor. U kunt op die manier geld lenen zonder rente, al betaalt u op een andere wijze toch bepaalde kosten.

Geen of lage rente

Een minikrediet brengt op die manier geen of een heel lage rente met zich mee. Zelfs op het moment dat men u een rente van bijvoorbeeld 8% in rekening brengt vallen de daadwerkelijke kosten mee, aangezien u een klein bedrag leent en u dat maar een korte tijd doet. Leent u bijvoorbeeld €500, tijdens de 21 dagen die daar voor staan? Dan zal dit u maximaal een paar euro kosten, waardoor u maar nauwelijks rente betaalt en de kosten behoorlijk mee kunnen vallen.

Advieskosten

Houd er rekening mee dat de kans groot is dat men u advieskosten in rekening zal brengen op het moment dat u besluit om een lening af te sluiten. Tijdens het advies kan men u meer vertellen over de verschillende mogelijkheden en de manier waarop u de lening weer dient af te lossen. Er kan zowel bij een minikrediet als bij een consumptief krediet sprake zijn van advieskosten. Dankzij die kosten die u dient te betalen is het soms mogelijk om snel geld te lenen zonder rente. Dat neemt niet weg dat het geld lenen dan alsnog wat geld zal kosten.

Overlijdensrisicoverzekering

Tenslotte kunt u in een aantal gevallen geld lenen zonder rente, aangezien men u kosten in rekening zal brengen voor een overlijdensrisicoverzekering die u af dient te sluiten. Op het moment dat u tijdens de looptijd komt te overlijden zal men de schuld in veel van de gevallen kwijt schelden. Is dit niet het geval? Dan gaat de schuld over op uw nabestaanden, die daar waarschijnlijk niet op zitten te wachten. U kunt dan betalen voor een overlijdensrisicoverzekering, om dit risico af te dekken. U kunt dan geld lenen zonder rente, al neemt dat niet weg dat er wel degelijk kosten aan verbonden zijn.