Hypotheek

Wilt u snel geld lenen zonder rente? Dit is mogelijk op het moment dat u een paar honderd euro nodig heeft, maar dat is een stuk lastiger in het geval van een hypotheek. U kunt gebruik maken van een familiebank, waarmee u de rente in ieder geval zo ver mogelijk kunt drukken.

Familiebank opzetten

U kunt geld lenen zonder rente in de vorm van een hypotheek, door dit bij iemand uit uw familie te doen. U zet in dat geval een familiebank op, waarmee het mogelijk is om gebruik te maken van een fiscaal voordeel. Stel dat uw ouders €100.000 spaargeld hebben en dat graag in willen zetten om u te helpen met een hypotheek. U kunt dat geld dan lenen en uw ouders een rente over dit bedrag betalen, zoals u dat normaal gesproken aan de bank zou doen.
Stel dat u overeenkomt om 5% rente te betalen, dan betekent dit dat de eerste maand tot een rente van €417 zal leiden. Vervolgens kunt u de betaalde hypotheekrente aftrekken van uw inkomen, waardoor u 37 – 52% van de kosten af kunt trekken, afhankelijk van uw belastingvoordeel. Als uw ouders er vervolgens voor kiezen om u het resterende bedrag aan rente belastingvrij terug te schenken betaalt u geen rente voor uw hypotheeklening. Uw ouders schenken maar een deel van de rente terug, waardoor ze uw belastingvoordeel als het ware als vergoeding over hun spaargeld ontvangen. Op die manier is de familiebank een heel interessante constructie om gemakkelijk tot een aantrekkelijke hypotheek te komen.

Lage rente op uw hypotheek

Een hypotheek zonder rente is bij de bank helaas niet mogelijk. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat de rente een stuk lager ligt dan een aantal jaren geleden. Dit zorgt er onder andere voor dat het mogelijk is om het krediet op een relatief voordelige manier af te sluiten. Zorg er daarmee voor dat u de mogelijkheid heeft om een woning voordelig te financieren, zelfs wanneer u ervoor kiest om de rente 10 of 20 jaar vast te zetten. U zorgt er daarmee voor dat u de hypotheek op een voordelige manier vorm kunt geven, al is dit helaas niet zonder rente.