Doorlopend krediet

Doorlopend krediet
Bent u op zoek naar een doorlopend krediet of wilt u daar gewoon meer van weten? Het is verstandig om in ieder geval goed te kijken naar de doorlopend krediet rente en die bijvoorbeeld te vergelijken met de rente op een persoonlijke lening. Over het algemeen is de rente op een doorlopend krediet wat hoger. Wanneer u kiest voor een kortlopend krediet of een minikrediet zal u in de meeste gevallen een borgstelling nodig hebben, waardoor u op die manier kosten in plaats van rente dient te betalen.

Doorlopend krediet rente

De doorlopend krediet rente is momenteel relatief laag, maar is nog altijd hoger dan de rente op bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Dat heeft te maken met het feit dat u het geld in principe op kunt nemen wanneer u wilt en u het ook weer af kunt lossen wanneer u wilt. Dit zorgt voor een vorm van onzekerheid voor de geldverstrekker, waardoor deze partij daar een wat hogere rente voor wenst te ontvangen. Wat dat betreft is het bij het afsluiten van een lening zoals het doorlopend krediet altijd van belang om goed naar de rente te kijken en waar die op gebaseerd is.

Minikrediet of kortlopend krediet

Een minikrediet of een kortlopend krediet valt in een aantal aspecten te vergelijken met een doorlopend krediet, maar zit aan de andere kant toch ook op een heel andere manier in elkaar. U betaalt relatief veel kosten, terwijl u het geld maar een korte tijd in uw bezit heeft. Het voordeel van deze kredieten is dat ze net als het doorlopend krediet op een heel flexibele manier in elkaar zitten. U kunt het minikrediet of kortlopend krediet op een flexibele en vlotte wijze aflossen, om zo snel mogelijk weer vrij van schulden te zijn.

Krediet aflossen en opnemen

Een doorlopend krediet kunt u opnemen en aflossen wanneer u maar wilt, waardoor u wat dat betreft een grote mate van vrijheid geniet. Dat betekent bovendien dat u de mogelijkheid heeft om en aflossing die u reeds heeft gedaan opnieuw op te nemen. Anders dan bij een persoonlijke lening werkt u dus niet in vaste stappen toe naar een aflossing van de lening. In plaats daarvan staat het krediet tijdens de volledige looptijd tot uw beschikking. Binnen het doorlopend krediet kunt u de bedragen opnemen die u nodig heeft, om die op een later moment weer af te lossen zodra u dat kunt.