BKR

Wilt u geld lenen zonder rente en het liefst geen BKR check uit laten voeren? Houd er rekening mee dat dit een controle is die de banken helpt om het risico in te schatten, maar die ook u kan helpen om niet teveel te lenen. Geld lenen met BKR of juist geld lenen zonder BKR? Het is verplicht voor geldverstrekkers om uw lening in te schrijven bij het bureau krediet registratie afgekort het BKR. De BKR registratie(s) is per definitie niet nadelig als u uw betalingsverplichting(en) nakomt.

Geen BKR controle

Het BKR staat voor het Bureau Krediet Registratie, wat nagaat welke andere kredieten en eventuele achterstanden u al heeft (lopen). Op basis daarvan ontstaat er een advies aan de bank, die vervolgens bepaalt of u de mogelijkheid heeft om een bepaald krediet af te sluiten. Gaat het u om een paar honderd euro? Dan kunt u ook snel geld lenen zonder rente door gebruik te maken van een minilening. Er vindt dan geen controle bij het BKR plaats, waardoor u ook bij een eventuele achterstand een krediet af kunt sluiten.

Borgstelling voor het krediet

Indien er geen controle bij het BKR plaatsvindt is de kans groot dat er sprake zal zijn van een verplichte borgstelling, voor het krediet waar u gebruik van wenst te maken. De kredietverstrekker zorgt er daarmee voor dat het geld in ieder geval terug zal komen, op het moment dat u niet de mogelijkheid heeft om het terug te betalen. Dit is voor de verstrekker van belang, omdat de kosten voor de kredieten zonder rente aan de andere kant anders te hard op zouden lopen.

Andere bijkomende kosten

Houd er rekening mee dat er bij het geld lenen zonder BKR en zonder rente daarnaast sprake kan zijn van andere bijkomende kosten. U dient dan onder andere rekening te houden met de administratiekosten. In een aantal gevallen worden deze berekend, maar het is ook mogelijk dat het uit te keren bedrag lager zal zijn, na vermindering van de kosten. Houd er dan dus rekening mee dat u minder geld op uw rekening ontvangt, maar dat u wel het complete bedrag terug dient te betalen. U kunt op die manier geld lenen zonder rente, eventueel ook zonder een controle door het BKR in Tiel.