Autolening afsluiten

Autolening afsluiten? Wilt u graag een nieuwe auto kopen, maar heeft u daar op dit moment het geld (nog) niet voor? Het is mogelijk om hier een speciale autolening voor af te sluiten. Het grote voordeel daarvan is dat u er vandaag al in weg kunt rijden, terwijl de betalingen dan pas zullen beginnen. U betaalt de auto op het moment dat u er ook daadwerkelijk in kunt rijden en gebruik van kunt maken, waardoor u niet eerst een paar jaar uit hoeft te trekken om geld te sparen.

Geld lenen zonder rente

Bovendien is het via een autolening mogelijk om geld te lenen zonder rente. Met name de grote automerken hebben regelmatig spectaculaire aanbiedingen, waarmee ze u aanbieden een paar jaar te rijden, terwijl u maar de helft van de prijs betaald heeft. Na die tijd dient u de rest te betalen en heeft u dus voldoende tijd gehad om het bedrag bij elkaar te sparen. U kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om een reguliere autolening af te sluiten. Houd er in dat geval rekening mee dat dit geen geld lenen zonder rente is.

Aparte lening of bij de dealer

Bovendien heeft u bij het afsluiten van een autolening de mogelijkheid om dit bij de dealer, of bij een speciale kredietverstrekker te doen. In het tweede geval kunt u onder andere gebruik maken van een online vergelijking, om een zo scherp mogelijke rente te betalen. U zorgt er op die manier voor dat u een scherp tarief betaalt, waardoor de kosten voor de auto zo laag mogelijk uitvallen. Het is uiteraard ook mogelijk om een autolening bij de dealer af te sluiten, of gebruik te maken van een van de speciale aanbiedingen die er op dat moment gelden.

Over paar jaar betalen

Een van de bekende aanbiedingen is het uitgesteld betalen voor uw auto. Dit is eigenlijk geld lenen zonder rente, aangezien de dealer u in veel van de gevallen geen kosten in rekening zal brengen. Dat betekent dat u de mogelijkheid heeft om nog een paar jaar geld te sparen, om op die manier de rest van de kosten voor de auto te betalen. Tot die tijd heeft u uiteraard ook de mogelijkheid om andere aankopen te doen. Het geld lenen zonder rente is wat dat betreft goed mogelijk, al is het altijd verstandig om op de bekende kleine lettertjes te letten.